سرویس های دیتا سنتر

در سال 1386 همزمان با ساخت مجتمع اداری هما واقع در محل استقرار شرکت آریاناگستراسپادانا، طراحی فونداسیون ساختمان به منظور تامین الزامات ضد زلزله و ضد لرزش برای نصب تاسیسات روی پشت بام، چاه ارت، چاه اضطراری مقابله با سیل، سیستم ضد ساعقه، نصب دکل و … صورت گرفت و تاسیسات داخلی ساختمان به گونه­ای پیش­بینی گردید که امکان نفوذ رطوبت از طریق لوله کشی­های داخلی وجود نداشته باشد. در سال 1391 مراحل طراحی دیتاسنتر تماماً توسط واحد مهندسی شرکت آریاناگستراسپادانا آغاز شد و مجموعاً 32 سیستم به صورت مستقل و در معماری یکپارچه طراحی و در اواسط سال 1393 به بهره­برداری رسید. طراحی اجرا و نظارت بر تامین تجهیزات، نصب و راه اندازی، پیکر بندی، تست و تحویل سیستم های دیتاسنتر توسط تیم فنی آریاناگستراسپادانا صورت گرفته است.

طراحی ساختار دیتاسنتر مبتنی بر رویکرد ارائه سرویس ونه به منظور اشتراک مکانی با Collocate طراحی و پیش بینی شده است و جهت ارائه سرویس­های فناوری اطلاعات مستقل از Connectivity آمادگی توسعه و بسط سرویس­ها را دارا می­ باشد.

ظرفیت دیتاسنتر هم اکنون مشتمل بر U، 720 فضای Rack  به میزان 700 گیگابایت Throw put، بالغ بر 2560 سرور اختصاصی VDS و حدود 9000 سرور مجازی VPS می­باشد.

ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات تا 1200ترابایت پیش بینی شده است. به لحاظ ظرفیت اتصال به شبکه­های IX و شبکه اینترنت تا یکصد گیگابایت پهنای باند پیش بینی شده است که از طریق لینک فیبر نوری و شبکه مایکروویو پشتیبانی امکانات مهیا می­باشد.

طراحی ساختار دیتا سنتر مبتنی بر رویکرد ارائه سرویس  و نه به منظور اشتراک مکانی یا Collocate  طراحی وپیش بینی شده است و با ارائه سرویس،مستقل از Connectivity امادگی توسعه وبسط  سرویس ها را دارا میباشد.

در طراحی سیستم کولینگ، دارای 180 تن کولینگ بصورت داکت اسپیلت و دارای کانالهای اختصاصی درون رک­ها، با قابلیت خنک کنندگی همه یونیت­های بالایی و پایینی بصورت توامان بوده و به لحاظ مدیریت انرژی منحصر به فرد می­باشد. میزان خنک کنندگی رک­ها با افزایش تجهیزات قابل کنترل بوده و دارای دو سیستم اصلی و دو سیستم پشتیبان می­باشد.

تامین برق دیتاسنتر از دو پست برق بصورت دیماندی صورت گرفته است و دارای تابلو برق هوشمند و دستی اصلی و افزونه می­باشد. پست اصلی برق بصورت اختصاصی برای دیتاسنتر پاناوان تامین شده و مدیریت آن تماماً در اختیار شرکت
می­باشد، ژنراتور برق، سیستم تامین AC و DC رکتیفایر و UPS و باطری به منظور تامین برق داخلی صورت گرفته است و تمام یونیت­ها دارای سیستم کنترل برق مستقل می­باشد.

ساختار اپراتوری سرویس­های دیتاسنتر  بر مبنای چارچوب ITIL سازماندهی شده است و بیش از 200 گزارش مختلف بصورت Online و Offline در حال رسیدگی و مدیریت می­باشند.

این واحد اولین نود ارتباط مشتریان در بخش پشتیبانی فنی با واحد DC می­باشد و مدیریت رخدادها، مشکلات و خطای احتمالی از طریق سیستم TR و ماژولهای Call center و WFM مدیریت می­شود. این بخش دارای 30 نفر پرسنل تمام وقت و دارای تجربه و توان فنی بالا می­باشد

این واحد کلیه تغییرات در پیکر بندی شبکه­های داخلی، طراحی و مدیریت آنها را بعهده دارد و مسئولیت واگذاری و نگهداشت پیکربندی شبکه بعهده این واحد است. این بخش دارای 7 نفر پرسنل حرفه­ای با توان فنی سطح بالا می­باشد.

شبکه انتقال مخابراتی شامل ارتباطات فیبر نوری تا دو مرکز مخابراتی و ارتباط مایکروویو با دو مرکز زیرساخت در اصفهان و قابلیت ارتباط با شبکه IX کشور می­باشد. علاوه بر آن داکت اتصال به اولین حوضچه مخابراتی برای تامین ارتباطات Emergency پیش بینی شده است.